Automatický skladový systém umí uskladnit i hutní materiál

Ne všechno zboží a materiál, který ve skladech potřebujete uchovat, je malých rozměrů. V České republice má těžké strojírenství stále své pevné místo a mnoho firem potřebuje skladovat i velmi těžké a objemné předměty. Přesně k tomuto účelu je vhodný automatický skladový systém MonoTower® od výrobce Baumalog.

Ideální ke skladování hutního materiálu

Vertikální zakladače Baumalog jsou jako stvořené pro víceúrovňové skladování těžkého, dlouhého nebo objemného materiálu, jako jsou plechy, profily, trubky, ale také velké nástroje potřebné ve výrobě. Na rozdíl od tradičního systému skladování na paletách a v regálech, je skladování hutního materiálu ve skladech MonoTower® bezpečné a vysoce efektivní.

 

Budoucnost v automatizaci

Požadavky na automatizaci se rozšiřují do všech průmyslových oblastí. Logistika není výjimkou. Nutnost automatizace logistických a skladových operací jde ruku v ruce s posledními trendy. Klade se důraz na úsporu skladovací plochy, na rychlost vychystávání, na bezpečnost a ergonomii manipulačních procesů. S rostoucí digitalizací firem přichází také silná potřeba napojení skladové technologie na firemní ERP systémy.

Komplexní řešení skladování plechů

Víceúrovňové zakladače jsou přizpůsobeny speciálním potřebám klientů. Až 85% úspora skladového prostoru, snadný a rychlý přístup ke skladovaným plechům a neustálá kontrola skladových zásob jsou největší výhody skladovacího systému Baumalog. S výše zmíněným samozřejmě souvisí také vyšší efektivita práce a výroby.

Automatický skladový systém pro CENTES

Pro strojírenskou firmu CENTES jsme v Českých Budějovicích instalovali zařízení MonoTower® 3015-27 o výšce 6 460 mm a celkové nosnosti 81 t. Vertikální sklad slouží k uskladnění velkých balíků plechů o rozměrech 3 000 x 1 500 mm. Toto konkrétní zařízení má kapacitu až 27 polic, přičemž nosnost jedné police činí 3 000 kg.

Vertikální zakladač je vybaven speciálním depaletizačním mechanismem a zařízením pro vážení materiálu na polici. Tyto dvě funkce významným způsobem ulehčují práci operátorům ve skladu. Tím šetří jejich čas, který mohou věnovat důležitějším činnostem.

Firma CENTES si instalací našeho zařízení uvolnila velkou část skladových prostor. Dostala tak možnost dalšího rozšiřování výrobních kapacit. Díky softwaru SMART WMS Standard, který jsme úspěšně integrovali do firemního ERP systému, mají operátoři kompletní a přehlednou evidenci skladovaného materiálů v reálném čase dostupnou na jedno kliknutí.



Plánujete také zefektivnit skladování hutních materiálů ve vaší společnosti? Pokračujte na produktovou stránku zařízení MonoTower® a zjistěte o zařízeních Baumalog více.

Image

Kanceláře

+420 513 039 139
obchod@systechgroup.cz
Cukrovarská 498/13
Vyškov, 682 01
Česká republika

Servis

+420 725 508 358
servis@systechgroup.cz

Tuřanka 1222/115
Brno, 627 00
Česká republika

Produkty