Regálový zakladač dává skladování řád

Obor podnikání nehraje roli. Automatické vertikální zakladače jsou vhodným řešením pro skladování středního a drobného materiálu v jakémkoliv průmyslovém odvětví. Protože každá firma něco skladuje, ať už se jedná o hotové výrobky, nebo polotovary nutné k výrobě, případně komponenty nebo nástroje. Regálový zakladač v první řadě šetří prostor, ale má i mnoho dalších předností.

Prostor až na prvním místě

Drtivá většina zákazníků, která se na nás obrací, řeší silnou potřebu úspory skladové plochy. Každý metr čtvereční se počítá, náklady na skladování stále rostou a firmy proto většinou nechtějí své prostory rozšiřovat. Čím dál více uvažují, jak skladovou plochu optimalizovat a své neorganizované sklady zefektivnit. Instalací vertikálních skladových systémů Modula lze reálně ušetřit neuvěřitelných 90 % podlahové plochy.

Efektivní využití a optimalizace podlahové plochy je klíčem k úspěchu každého skladového hospodářství. Většina hal má totiž slušnou výšku. A tolik nevyužitého prostoru. Je logické vyhnat regály do výšky. Když maximálně využijete vertikální prostor, který máte k dispozici, uspoříte až 90 % podlahové plochy. Budete moct skladovat víc zboží nebo materiálu a ušetřené stovky čtverečních metrů podlahové plochy využijete efektivněji

  • Na uvolněné místo dáte nové výrobní stroje, které budou generovat další zisk.
  • Část skladu, kterou už nepotřebujete, můžete transformovat na jiné prostory.
  • Část nevyužitého skladu můžete pronajmout.
  • Pokud vlastníte hal víc, jednu můžete prodat.

Regálový zakladač zorganizuje vaše zásoby

Není to zdaleka jen o úspoře podlahové plochy. Vertikální zakladače Modula podporují efektivní řízení zásob. Díky automatizovanému systému a chytrému softwaru Modula WMS přesně víte, kde, co a v jakém množství skladujete. To samozřejmě eliminuje chyby při vychystávání prakticky na nulu. 

Vždy a všude tak máte reálný přehled o skladových zásobách v reálném čase, o vychystávaném i uskladněném zboží, můžete efektivněji plánovat objednávání nového materiálu nebo zboží na sklad, celkově zlepšíte materiálový tok. Úbytek stresových situací je zaručen. A optimalizovaným skladováním ušetříte opravdu hodně času. A čas jsou peníze.

Čtyři automatické zakladače do Velké Bíteše

A přesně kvůli důvodům zmíněným výše jsme českému výrobci stínicí techniky, firmě BUILDING Shutter Systems s.r.o., nedávno dodali rovnou čtyři stroje typu Modula LIFT. Náš nový zákazník se specializuje na výrobu screenových clon, předokenních rolet, sítí proti hmyzu a rolovacích vrat. Potřebuje skladovat velké množství komponentů a materiálu.

Zákazník do té doby využíval velmi vysoké paletové regály, ve kterých ale samozřejmě materiál nebyl uskladněn zcela efektivně. Do těchto vysokých regálů se museli operátoři zvedat v kabině vozíku a manipulovat se zbožím ručně ve výšce více než 5 metrů nad zemí. Což není ani pohodlné a rozhodně ne zcela bezpečné. Zákazník si také přál vyšší přehlednost skladování – chtěl mít informace o zásobách v reálném čase a možnost práce se šaržemi dílů. Navíc jsme majiteli doporučili a implementovali softwarové evidování tzv. „ručních pohybů“, aby už nedocházelo k nesouladům ve vydaném zboží.

Jeden stroj jsme instalovali do lakovny a tři zakladače do skladu komponentů, který se nachází v jiné budově. V Bíteši si mohli dovolit vyhnat regálové zakladače do výšky, všechny stroje jsou vysoké 10,7 metrů. Obsahují dohromady 275 polic s celkovou kapacitou 732 m² skladovací plochy.

Stroje jsou pod správou našeho softwaru Modula WMS Premium a s našimi programátory jsme se postarali také o bezproblémovou integraci do firemního ERP systému (Microsoft Dynamics). 

Automatické skladovací systémy Modula můžeme ještě vylepšit za pomoci bohatého příslušenství. V BUILDING Shutter Systems jsme využili:

  • QR čtečky pro pohodlné skenování skladových dokladů či materiálu, 
  • LED diodové lišty pro lepší navádění obsluhy,
  • Posuvné konzole s ovládacími displeji pro pohodlnější práci operátorů se stroji.



Chcete optimalizovat vaše skladové hospodářství? Vertikální zakladače Modula by měly být jasnou volbou.

Image

Kanceláře

+420 513 039 139
obchod@systechgroup.cz
Cukrovarská 498/13
Vyškov, 682 01
Česká republika

Servis

+420 725 508 358
servis@systechgroup.cz

Tuřanka 1222/115
Brno, 627 00
Česká republika

Produkty