Mějte o všem přehled. Při výběru skladového systému nepodceňte software

Mějte o všem přehled. Při výběru skladového systému nepodceňte software

Mozkem vašeho automatického skladu je promyšlený software. Při výběru skladovacího systému proto kromě technického provedení nepodceňujte ani jeho softwarové vybavení. Nejsou to totiž jen automaticky se pohybující police. Chtějte po zařízeních mnohem víc. Sledujte třeba stav vašich zásob, pohyb jednotlivých produktů nebo který z operátorů z něho právě něco vyzvedává.

Mnozí považují Warehouse Management System (WMS) jen jako nástroj pro řízení činností při zaskladňování a vychystávání zboží ve skladu. To je ale příliš omezená definice. Systém WMS je totiž duší skladu. Kontrolní a řídicí systém, který usnadňuje řízení a koordinaci různých operací probíhajících v rámci celého skladového prostoru.

Dobrý skladový systém se propojí s vaším ERP

schéma propojení automatického skladu Modula a ERP

Jedna z hlavních předností systémů WMS spočívá v tom, že jsou schopné se propojit s dalšími systémy řízení podniku. A to hned na několika různých úrovních. Dokážou tak rychle upozornit nebo reagovat na to, co se odehrává v rámci celého dodavatelského řetězce firmy.

A to platí i pro naše Modula WMS. Není to jen software pro řízení zaskladňování a vychystávání materiálu z automatických vertikálních zakladačů. Dokáže toho mnohem víc.

počítač se systémem Modula WMS pro ovládání skladového systémuní re

Jaké výhody software Modula WMS automatickému skladu přináší

  • Zjednodušuje operace vychystávání a zaskladňování, aktualizuje informace o skladových zásobách a jejich lokacích uvnitř strojů
  • Řídí zásoby a minimální stavy skladových artiklů s možností generování seznamu ubývajících artiklů k doobjednání do vašeho systému ERP
  • Umožňuje nalézt nejvhodnější lokaci pro artikl s ohledem na potřeby samotného zařízení
  • Usnadňuje inventurní operace. Stává se totiž skladovou databází a disponuje v reálném čase přehlednými a úplnými údaji o tom, co bylo už zpracováno
  • Zpřístupňuje aktuální statistiky o skladových operacích a přístupech zaměstnanců
  • Dokáže omezit přístup jednotlivých pracovníků pouze do určitých polic zařízení
  • Umožňuje identifikaci každého příchozího artiklu načtením čárového kódu
  • V rozšířené verzi umožňuje práci s šaržemi, sériovými čísly, datem expirace a dalšími informacemi

Software Modula WMS můžete od nás dostat v několika variantách

muž ovládá počítačem systém automatického skladu Modula WMS

Základní softwarové řešení pro skladovou logistiku je Modula WMS Base. Poskytujeme jej zdarma společně s nákupem automatického vertikálního zakladače Modula. Tento software pro řízení skladu obsahuje 3 licence - 1 hlavní instalační a 2 uživatelské. Je vhodný především pro nové uživatele zařízení Modula bez potřeby integrace s ERP nebo jinými systémy.

Pro náročnější zákazníky je ideální rozšířená verze Modula WMS Premium . Hlavní předností této verze softwaru je, že je možné ji napojit do existujícího firemního ERP systému. Dalšími výhodami jsou například možnost práce se šaržemi, sériovými čísly či datem expirace nebo omezení přístupu jednotlivých operátorů pouze do konkrétních polic stroje.

Zda bude fungovat software Modula WMS se stávajícím ERP systémem firmy je jedna z nejčastějších otázek, kterou nám zákazníci pokládají. Software Modula WMS je výrobcem vyvíjen již přes třicet let a tým vývojářů jej neustále vylepšuje a modernizuje.

Náš lokální IT tým, který má jednotlivé projekty propojení Modula WMS s ERP zákazníků na starosti, má za sebou již více než 30 různých realizací v rámci České republiky a Slovenska. Modula WMS jsme například propojovali se systémy Helios Inuvio, K2, SAP, Microsoft Dynamics, Pohoda, Karat, QAD, IFS, DCIx a dalšími.

Ať už o automatizaci vašeho skladu teprve přemýšlíte nebo hledáte mnohem výkonnější řešení pro váš stávající systém, při výběru se určitě dobře informujte i o tom, co dokáže software zařízení, které vybíráte.

Image

Kanceláře

+420 513 039 139
obchod@systechgroup.cz
Cukrovarská 498/13
Vyškov, 682 01
Česká republika

Servis

+420 725 508 358
servis@systechgroup.cz

Tuřanka 1222/115
Brno, 627 00
Česká republika

Produkty