Automatizace skladu v kompaktním podání

Automatizace skladu už dávno není výhradou pouze velkých společností se stovkami metrů čtverečních podlahové plochy. I menší firmy chtějí skladovou plochu co nejvíce optimalizovat a všechny procesy v rámci vnitřní logistiky a skladového hospodářství maximálně zefektivnit. I pro ně máme řešení v podobě kompaktního vertikálního zakladače Modula SLIM.

Dostupné řešení i pro menší firmy

Velikost firmy ani výše jejího obratu nejsou překážkou v cestě k automatizaci. Ani v případě velmi moderního automatizovaného skladového systému nemusíte jít do řádů milionů korun, kroky mohou být daleko menší. Ty nejmenší stroje Modula představují investici nižší než 750 000 Kč.

To otevírá dveře i menším firmám. Nemusíte zautomatizovat rovnou celý sklad. Můžete jít postupně, cestou pozvolných a menších investic. Příkladem může být jedna menší firma z okolí Brna, kam jsme dodali jeden vertikální sklad Modula SLIM. A už po prvotním naplnění stroje materiálem začali přemýšlet, kam postaví druhý. Tak moc je pozitivní vliv na produktivitu přesvědčil.

Automatizace skladu na malém prostoru

Někteří zákazníci mají omezené prostorové možnosti. Jsou to často menší výrobní firmy, nebo se třeba jedná o banky a úřady, které potřebují uskladnit poměrně málo materiálu na velmi malé ploše. Tady vstupuje na scénu naše nejkompaktnější zařízení Modula řady SLIM.

Pouhé 3 m². Tolik podlahové plochy potřebuje vertikální zakladač Modula SLIM. Hloubka 1,6 metrů a maximální výška až 7 metrů dovolí firmám umístit zakladač prakticky do jakéhokoliv výklenku. I přes malou zástavbu díky efektivnímu způsobu skladování dokáže zařízení uspořit téměř 90 % podlahové plochy.

Oproti tradičním karuselovým systémům přináší policové zakladače mnohem vyšší efektivitu skladování a také až dvojnásobnou maximální nosnost.

Další plusy vertikálního zakladače

Není to však jen o úspoře podlahové plochy. Díky dynamickému řízení výšky polic uvnitř stroje využijete každý centimetr dostupné výšky, neskladujete tak zbytečné množství „vzduchu“. Police v zařízeních Modula nemají nastavené žádné fixní výšky, takže stroj si vždy kalkuluje nejefektivnější rozmístění polic. Velkým benefitem je tedy opravdu vysoká hustota zaskladnění.

Vertikální zakladače oceníte i pro významnou redukci manipulačních časů. Operátoři mají vždy rychlý a pohodlný přístup k uskladněnému materiálu. Manipulace je navíc bezpečná a ergonomická.

Z manažerské pozice uvítáte zase dokonalý přehled o skladovém hospodářství: vždy máte kontrolu nad aktuální výši zásob i jednotlivým přístupům k materiálu. Software zařízení jednoduše integrujeme do vašeho ERP systému.

Kompaktní zakladač Modula SLIM pro LAZAM CZ

Vertikální zakladač Modula SLIM (typ MSL25) jsme instalovali například do rodinné výrobní firmy LAZAM CZ s.r.o. na Vyškovsku. LAZAM se zabývá zámečnickou výrobou, zpracováním a povrchovou úpravou kovů.

Instalované zařízení o výšce 5 400 mm je vybaveno celkem 43 policemi o rozměrech 2 500 × 425 mm a nosnosti 350 kg. S hloubkou jen 1 674 mm zabírá zařízení pouhých 4,83 m² zastavěné plochy a na svou „kompaktnost“ má opravdu slušnou celkovou nosnost – 25 000 kg.

Zákazníkovi jsme zakladač dovybavili dalším příslušenství a doplňky:

  • RFID čtečka čipů pro bezpečnostní přihlašování obsluhy,
  • rozšířený software Modula WMS Premium.



Chcete také ušetřit prostor ve skladu či výrobě? Prozkoumejte nabídku skladových systémů Modula.

Image

Kanceláře

+420 513 039 139
obchod@systechgroup.cz
Cukrovarská 498/13
Vyškov, 682 01
Česká republika

Servis

+420 725 508 358
servis@systechgroup.cz

Tuřanka 1222/115
Brno, 627 00
Česká republika

Produkty