Chyby nepřípustné! Dobře zvolený skladový systém operátory navede přesně

Chyby nepřípustné! Dobře zvolený skladový systém operátory navede přesně

Jsou obory, kde na přesnosti opravdu záleží. Skladoví operátoři si prostě nemohou dovolit sáhnout vedle. V potravinářském průmyslu expedují stejné zboží podle trvanlivosti. V leteckém průmyslu zase identické díly vybírají jen podle šarží a data výroby. Na přesnost je samozřejmě citlivý i zdravotnický materiál. Jak tedy docílit toho, aby skladníci nedělali chyby? 

Firma Arrow International se specializuje na výrobu zdravotnických prostředků. Do jejího portfolia patří i žilní katetry, které lékaři řadí mezi nejlepší používaný materiál v akutní medicíně. 

V jedné z hal ve Žďáru nad Sázavou skladuje firma tiskoviny právě k tomuto materiálu. Stejně tak, jak se inovují katetry, je potřeba aktualizovat i jejich vytištěné návody a technické specifikace. Skladoví operátoři pak musí přesně vyzvednout konkrétní tiskoviny ke konkrétní verzi daného výrobku. Rozdíl je často jen v čísle šarže. 

Automatický skladový systém umožnil operátorům hned trojí kontrolu

Automatické sklady Modula mají na zpřesnění práce skladníků několik řešení a doplňků. Ve společnosti Arrow se rozhodli zkombinovat hned tři z nich. Operátoři využívají dvě vizuální pomůcky. Laserový ukazatel a LED diodovou lištu. To ale není vše. To, že drží v ruce opravdu ten správný artikl, si mohou potvrdit i čtečkou čárových kódů

Zpřesnění práce skladníků je ale jen jedním z benefitů, které firmě přechod na nový skladový systém přinesl. Zařízení Modula toho totiž dokáže mnohem víc.

Práci skladníků dokáže Modula zpřesnit hned několika pomůckami (ilustrační fotografie). 

Postupná cesta k chytrému skladování

Společnost Arrow si svůj přechod k chytrému skladování naplánovala na několik let. Spolupracovat jsme začali v roce 2023, kdy jsme ve Žďáru instalovali první dva automatické sklady Modula. Další dva přibyly letos na jaře. A v plánu je v následujících letech v rozšiřování parku chytrých skladů pokračovat. 

Už teď firma pociťuje výhody, které ji to přináší. Tiskoviny totiž původně skladovala v paletových regálech. Protože některé pozice byly vysoko, museli skladníci často používat manipulační techniku, aby se k materiálu dostali. 

To nyní odpadá. Vertikální skladovací systém Modula sice využívá celou výšku prostoru, díky pohyblivým policím však vychystá potřebný materiál přímo do jednoho výdejního okna na úrovni podlahy, umístěného v ergonomické výšce. Kromě výrazné úspory místa se tak i zvyšuje bezpečnost práce operátorů, kteří už nemusí pracovat ve výškách.

Efektivní skladování přináší finanční i časové úspory 

Promyšlené skladování a efektivní využití plné výšky skladové plochy přináší i potencionální finanční úspory. Firma už totiž nemusí počítat s využíváním externích skladů a odpadá jí tak část výdajů. 

Kromě redukce případů, kdy operátor potřebný materiál špatně vyskladní, se výrazně zrychlil i celý proces výdeje. Tiskoviny už nejsou roztroušené v paletových regálech na různých místech skladu. Nyní jsou centralizované ve čtyřech strojích Modula blízko sebe. 

Firma se sjednocováním výdejního prostoru počítá i do budoucna. Další automatické vertikální zakladače plánuje umístit tak, aby jejich výdejní okna směřovala do stejného prostoru jako je tomu nyní u 2 posledních strojů. V praxi to umožní, aby všechny vyskladňovací operace s těmito zařízeními zvládli 1-2 operátoři.

Výhody skladového systému Modula pro firmu Arrow v kostce

  • Úspora místa
  • Snížení výdajů za pronájem externích skladů
  • Zlepšení bezpečnosti práce 
  • Redukce případů špatného vyskladnění
  • Zrychlení skladových operací
  • Centralizace materiálu

Investice do inovativního skladovacího systému Modula se pro Arrow International ukázala jako klíčový krok ke zvýšení efektivity a bezpečnosti jejich skladových operací. Tento přechod nejenže znamená významnou úsporu prostoru a snížení nákladů spojených s externím skladováním, ale především zvýšil přesnost a rychlost vyskladňování. Tedy významná kritéria, která u zdravotnického materiálu hrají důležitou roli. 

Na přesnosti a rychlosti samozřejmě záleží i v řadě dalších odvětví. Chcete-li poradit, jak je vylepšit u vás, tak se nám klidně ozvěte

Image

Kanceláře

+420 513 039 139
obchod@systechgroup.cz
Cukrovarská 498/13
Vyškov, 682 01
Česká republika

Servis

+420 725 508 358
servis@systechgroup.cz

Tuřanka 1222/115
Brno, 627 00
Česká republika

Produkty